מתכוני הבית

              מתכוני סלטים בריאים ועשירים.



סלט עדשים שחורות וגבינת עזים.


          מרכיבים:

-         - כוס וחצי עדשים שחורות.

-         - 2 גזרים מגורדים גס.

-         1 בצל חתוך לקוביות.

-         - 1/4 כוס שמן זית.

-         - 1/3 חומץ בלסמי או חומץ תפוחים.

-         - צרור פטרוזיליה קצוצה דק.

-         מלח ופלפ גרוסים.

-         - גבינת פטה עזים.



    אופן הכנה:

      1. מבשלים את העדשים עד למצב אל דנטה, מסננים ומצננים.

      2. מאדים את הבצל והגזר על להזהבה וריכוך קל, מסננים ומצננים.

      3. מערבבים שקערה אל העדשים הבצל והגזר.

      4. מוסיפים פטרוזיליה,שמן זית וחומץ פלפ גרוס ומלח.

.     5. חותכים ומוסיפים גבינת פטה עזים.





       סלט עלים ורימונים.



 מרכיבים:

-  2 כוסות עלי ארוגולה (רוקט)

- 1 צרור עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול.

- צרור עלי נענע מופרדים מהגבעול.

- 2 בצלים ירוקים חתוכים גס.

- גרגרים משני רימונים.

- חופן אגוזי לוז קלויים קל.



לרוטב:

- 2כפות חומץ שרי או חומץ בלסמי.

- 4 כפות שמן זית.

- 1כף דבש.

- 1/3 פלפל צ'ילי אדום, נקי מגרעינים וקצוץ.

- מלח , פלפל לבן גרוס.



ההכנה:
1.הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד.
   עד שנוצר רוטב אחיד.
2.שמים את עלי הארוגולה, את הפטרוזיליה, את הנענע, את הבצל     
   הירוק ואת הרימונים בקערה ומערבבים.
3.יוצקים מעט מהרוטב ומערבבים שוב, מפזרים את האגוזים        

   מלמעלה ומגישים.







          סלט תרד,סלרי ושומר בלימון ושמן זית.


    עלי תרד טריים מפיחים רוח חדשה בסלט החסה המוכר.
    אפשר להחליף את החסה בעלים בשרניים כתרד.


   מרכיבים: ל 4-6 מנות


   - 300 גר עלי תרד טריים.
   - 3 גבעולי סלרי חתוכים דק.
   - 2 פקעות שומר פרוסות דק.
   - 1/3 כוס שמן זית.
   - 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
   - מלח, פלפל שחור וגרוס.


 מערבבים את כל החומרים ממליחים ומפלפלים.






            סלט כרוב עם סלרי ואגוזי פקאן.


כרוב הוא אחד הירקות הכי בריאים , זמינים וזולים שיש לטבע להציע לנו.יש לו מרקם וטעם מעולים והוא סופג נהדר      
טעמים של רטבים. אתם עומדים להתאהב.
גבעולי סלרי בסלט הם תגלית, כל סלט מרוויח מהטעם והמרקם שלהם.


  חומרים ל- 6 מנות:
  - 1/2 כרוב לבן פרוס לרצועות דקות.
  - 3 כפות קוביות תפוח עץ מיובשות (בחירה).
  - 2 גבעולי סלרי קצוצים.
  - 3 כפות אגוזי פקאן קצוצים גס.
  - 3 כפות צימוקים כהים או חמוציות מיובשות.


  לרוטב:
  - 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי.
  - 2 כפות שמן זית.
  - 1 כף חומץ אגוזים.
  - 2 כפות סירופ חרובים.


  אופן הכנה:


 1. מערבבים אל כל חומרי הסלט בקערה.
 2. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
    מגישים מיד או מכסימום אחרי שעה (הרוטב כובש את הכרוב    
    ומשנה את טעמו).




           סלט כרוב ושקדים ברוטב סויה ומיץ תפוזים.


  כרוב וסויה הם שידוך משמיים. כאן עם טוויסט של מיץ תפוזים יחד עם    
  חומץ התפוחים מתקבל רוטב בסגנון יפני.


  חומרים ל 6-8 מנות.


  - 1 כרוב לבן או סגול פרוס לרצועות דקות.
  - 100 גרם שקדים מולבנים חצויים וקלויים קלות.
  - 1 כוס חמוציות מיובשות וחצויות או קצוצות גס.


 לרוטב:


  - 1/4 כוס רוטב סויה.
  - 1/4 כוס מיץ תפוחים סחוט טרי.
  - 2 כפות חומץ  תפוחים.
  - 1כף רוטב צ'ילי מתוק.
  - 1 כף דבש.
  - 1 כפית שמן שומשום קלוי.
  - מלח , פלפל שחור גרוס.


1. מערבבים כרוב, שקדים וחמוציות בקערה.
2. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.






                   כריך גבינת עזים טעים ומפתיע.

    מרכיבים:
 - גבינת פטה עזים.
 - תמרים מגולענים וקלופים.
 - שברי שקדים או קשיו קלויים מעט.
 - לחם שיפון או חמצמצת או לחם מקמח מלא.

   אופן הכנה:
1.מניחים את התמרים בקערה עם מעט מים למס דקות מוצאים ומורידים את הקליפה הדקה.
2.שוברים את השקדים או הקשיו , מומלץ במעבד מזון קטן ומניחים לקלייה קצרצרה על מחבט.
3.מורחים את בגינה ומוסיפים את חתיכות התמרים והשקדים.







                סלט כרוב וגזר עם שבבי אצות.


היפנים אכלו אצות מאז ומתיד. דרך טובה להתידד עם אצות
 היא באמצעות הכנת סלט שמתובל בהן.
בנוסף לטעם, למרקם האצות עשירות בסידן, ברזל,יוד,ויטמין A
וויטמין C.
אצות ניתן לקנות בבית ובע או בחנויות עם מוצרים מהמזרח הרחוק , 
חלקן טריות וחלקן יבשות ומשומרות במלח.
שומרים בכלי אטום ,הרחק מלחות. אצות טריות שומרים במי מלח.
כל האצות זקוקות לשטיפה יסודית לפני השימוש.
אצות יבשות יש להשרות ,כדי  להוציא מהן עודפי מלח. 


חומרים ל- 4 מנות.
- 1/2 ראש כרוב לבן פרוס לרצועות דקות.* אפשר להחליף את הכרוב בצנון,לפת או קולורבי.
- 2 גזרים מגוררים גס.
-  בחרו אצה  אחת מהרשימה : וואקמה ,אולווה, גרצילריה, פורפירה.


לרוטב:
- 3כפות מיץ לימון סחוט טרי.
- 1/4 כוס רוטב סויה.
- 1 כף סוכר חום.


אופן הכנה:
1. מערבבים את חומרי הרוטב עם 1/4 כוס מים.
2. מערבבים כרוב וגזר בקערה עם הרוטב.
3. מחלקים את הסלט לקעריות הגשה ומפזרים את שברי האצות. מגישים מיד.




              סלט שרי אסיאתי.


 יוזו הוא פרי יפני ארומטי במיוחד,הוא מעודן יותר ממיץ לימון. חובבי הבישול האוריינטלי ימצאו ביוזו חומר גלם טוב


  חומרים ל- 4 מנות:
 - 30 עגבניות שרי פרוסות.
 - 1 בצל סגול קטן חתוך לטבעות דקות.
 - עלים שלמים מ- 1/2 צרור כוסברה.


 לרוטב לימון אסיאתי:
 - 4 כפות רוטב סויה.
 - 2 כפות חומץ אורז.
 - 1 כף יוזו או מיץ לימון סחוט טרי.
 - 1/2 שן שום כתושה.
 - 3 פיסות ג'ינג'ר  כבוש קצוץ.


 אופן הכנה:
1. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת למרקם אחיד.
2. מערבבים עגבניות עם בצל וכוסברה.
    יוצקים את הרוטב , מערבבים מגישים .






                   קרפצ'יו עגבניות בחומץ בלסמי.


פרוסות דקות של עגבניות שסופגות את הטעמים הנפלאים של
שמן הזית,הזיתים והחומץ.


  חומרים ל 4-6 מנות:
 - 3 עגבניות בשלות אך מוצקות פרוסות דק.
 - 1 כף גדושה זיתי קלמנטה או צלפים קצוצים.
 - 2 כפיות חומץ בלסמי.
 - 1 כף שמן זית.
 - מלח ,פלפל שחור גרוס.


 אופן הכנה:


1. מסדרים פרוסות עגבנייה בשכבה אחת על צלחת גדולה.
    מפזרים מעל זיתים או צלפים.
2. מטפטפים בלסמי ושמן זית וזורים מלח גס ופלפל. ומגישים. יאמי..
    *גיוונים: מוסיפים מוצרלה  וצנוברים קלויים.





                           סלט עגבניות,פטריות שיטאקי וכוסברה.


הסינים והיפנים אוכלים המון פטריות שיטאקי על בסיס יומיומי לשם הבריאות!
פטריות שיטאקי עשירות באשלגן להפחתת לחץ דם , ברזל ואבץ.
עשירות בסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות מעיים תקינה ומאטים את קצב ספיגת המזון.
הערך הקלורי שלהן אפסי והן מעניקות תחושת שובע.


 חומרים ל- 4 מנות:


 - 30 עגבניות שרי חצויות.
 - 10 פטריות שיטאקי פרוסות דק ללא הרגל.
 - 2 כפות שמן זית.
 - 1 כף מיץ לימון סחוט טרי.
 - 1 כפית חומץ בלסמי.
 - מעט מלח , פלפל שחור גרוס.


 מערבבים את כל החומרים בקערה, משהים 10 דקות לספיגת    הטעמים ומגישים. בתאבון.






                      סלט ירקות שורש ברוטב אסיאתי.


הרוטב האסיאתי פותח את הטעמים של ירקות השורש ומוסיף להם עומק.


 חומרים ל- 4 מנות:


 - 3 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות או קולורבי 
 - 1 סלק טרי חתוך לרצועות דקיקות.
 - 1 צנון חתוך לרצועות דקיקות.
 - חופן גדול של עלי כוסברה שלמים (ללא הגבעולים).
 - 3 כפות שומשום קלוי קלות.


 לרוטב: 
 - 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
 - 2 כפות שמן שומשום קלוי.
 - 1 כף רוטב סויה.
 - 1-2 שיני שום קצוצות.
 - כף דבש.


 אופן הכנה: 


1. מערבבים ירקות שורש , כוסברה ושומשום בקערה.
2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת למרקם אחיד.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים או משהים חצי   
    שעה.




                            סלט רטטוי ללא טיגון.


  חומרים ל- 6 מנות:


 - 1 כוס קינואה או אורז מלא מבושל.
 - 2 חצילים חתוכים לקוביות.
 - 2 זוקיני קישואים חתוכים לקוביות.
 - 2 פלפלים חתוכים לקוביות.
 - 2 שיני שום קצוצות .
 - 3 עגבניות קצוצות.
 - שמן זית.


 אופן הכנה:
1.מכינים את הקינואה או האורז בדרך המסורתית והפשוטה
   ומצננים בצד.
2.מניחים חצילים, קישואים ופלפלים בתנית מרופדת בנייר אפייה או    
   בפיירקס.
   מזליפים עליהם מעט שמןזית ומתבלים מעט במלח ופלפל ורוזמרין 
   אופים כ- 20 דקות עד להזהבה. מערבבים כדי שהירק יזהיב 
   מוציאים מהתנור מניחים בקערה גדולה  ומצננים.
3.מחממים מחבט ומקפיצים את העגבניות והשום בשמן זית ומצננים.
4.מוסיפים את כל המרכיבים יחד לקערה של הירקות ומוסיפים
   3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה